Za medije

SPOROČILO ZA MEDIJE

Obeta se nam mesec kulinaričnih užitkov v Vipavski dolini.

Pomlad se prebuja, z njo pa tudi naši čuti za drobne užitke ob izbrani hrani in kozarcu vina. Izkoristite priložnost in spoznajte Vipavsko dolino tudi v drugačni luči – skozi njeno kulinariko in domače, a izpopolnjene tradicionalne vipavske jedi. Obiščite priljubljeni vinsko-kulinarični dogodek Okusi Vipavske 2023, ki poteka v idilični Vipavski dolini, deželi sonca in burje.

Festival vina in kulinarike Okusi Vipavske predstavljasvojevrstno izložbeno okno dinamike vinarstva v Vipavski dolini. Festival poteka že 15. leto v organizaciji Regijske razvojne agencije ROD Ajdovščina v sodelovanju z vipavskimi vinarji in lokalnimi mojstri kulinarike. Dogodek je namenjen vsem, ki se navdušujejo nad edinstvenimi kulinaričnimi presežki ter vrhunskimi vini.

Kulinarični mesec Okusi Vipavske poteka od 21. aprila do 21. maja po celotni Vipavski dolini, ko za vas kar 20 restavracij pripravlja posebne degustacijske menije iz lokalnih sestavin. Festival pa bo dosegel vrhunec 21. in 22. maja na osrednjem dogodku Okusi Vipavske, tokrat na novi lokaciji, in sicer v baročnem dvorcu Lanthieri, ki se nahaja v srednjeveškem jedru Vipave. Na dogodku sodeluje 30 vipavskih vinarjev, ki vam na okušanje ponujajo preko 100 različnih vrhunskih vin iz Vipavske doline.

Ko se strast ustvarjanja kuharskih mojstrov sooči z najnovejšimi sodobnimi pristopi doživimo nepozabna kulinarična doživetja.

V okviru festivala Okusi Vipavske vsako leto poteka Kulinarični mesec, ki obiskovalce vabi v raziskovanje najboljšega, kar na krožniku ponuja Vipavska dolina. Mesec kulinaričnih užitkov poteka med 21. aprilom in 21. majem, kar vam omogoča dovolj časa, da se prepustite razvajanju večine kuharskih mojstrov, ki sodelujejo na dogodku.

Gre za premišljen preplet spajanja tradicije in sodobnosti. Izkušeni kuharski mojstri imajo izjemno priložnost, da tradicionalne vipavske jedi oplemenitijo s svežim, inovativnim pridihom s področja najnovejših kulinaričnih trendov ter jim tako dajo svoj edinstven pečat.

Pri tem želimo doseči, da širšemu občinstvu ponudimo najboljše okuse iz kakovostnih lokalnih sestavin in domačih pridelkov, hkrati pa skrbimo za ohranjanje tradicije in dragocenih receptov prejšnjih generacij.

Kulinarična pot za okusno pomlad na vseh koncih Vipavske doline in tudi na njenih obronkih.

Letos lahko v Kulinaričnem mesecu obiščete kar 20 restavracij v Vipavski dolini, ki svojim gostom ponujajo posebej izbrane okuse jedi ter prave vipavske jedilnike.

Fotografije za medije

image/svg+xml

Menu

Follow me