Festival vina in kulinarike

19. in 20. 5. 2024

“Vipavska dolina je ta hip najbolj dinamičen vinorodni okoliš v Sloveniji. Pika!”
spletni portal Taste Slovenia

“Dogaja se generacijski in kakovostni preporod … Zato ni težko predvideti, da je Vipavska dolina s svojimi vini tik pred novim uspehom.”
Dušan Brejc, revija Vino

Festival vina in kulinarike Okusi Vipavske je že tretje desetletje svojevrstno izložbeno okno dinamike vinarstva v Vipavski dolini. Je osrednji prostor za predstavitve in pokušine, za povezovanje in trgovanje. Ne le za vse bolj cenjena vipavska vina, tudi za lokalne pridelke in jedi, ki jih ustvarjajo mojstri kulinarike. Je prostor, kjer se vsako leto strast ustvarjanja sooči z napredkom znanj. Kjer lahko obiskovalci uživamo v razkošju okusov Vipavske doline.

Prvi festivalski dan, vedno v nedeljo, odpira vrata vsem ljubiteljem vin in kulinarike. Ponuja priložnosti za okušanje med pogovori z vinarji, pridelovalci in mojstri negovanja okusov. Za srečanja in presenečenja.

Drugi festivalski dan, ponedeljek, je tudi namenjen vsem ljubiteljem vipavskih okusov, posebno pozornost pa posveča tudi strokovni javnosti.

Letošnji festival Okusi Vipavske poteka v prostorih Univerze v Novi Gorici v Lanthierijevem dvorcu v Vipavi. Čudovito obnovljeno rezidenčno poslopje dvorca Lanthieri in dejstvo, da v teh prostorih domuje Fakulteta za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Novi Gorici, dajeta festivalu poseben pečat.

Festival Okusi Vipavske je praznik. Dvignimo čaše!

image/svg+xml

Menu

Follow me