Kulinarični mesec

FESTIVAL KULINARIČNI MESEC
OKUSI VIPAVSKE DOLINE
19. 4. do 20. 5. ’24

Vipavska dolina, z njenimi kakovostnimi pridelki in bogato kulinariko, je zakladnica okusov in tradicije. Vodilo “z vrta na mizo” se prepleta s starim znanjem in sodobnimi pristopi kuharskih mojstrov, ustvarjajoč edinstvene kreacije. Gostilne in restavracije, kjer se tradicija prenaša iz roda v rod, ponosno strežejo vrhunske vipavske jedi, ki očarajo že več generacij.
Bogdan Česnik, direktor Regijske razvojne agencije ROD Ajdovščina

Festival Kulinarični mesec Okusi Vipavske doline vabi v raziskovanje najboljšega, kar na krožnikih ponuja Vipavska dolina. Posebni meniji, ki so jih posebej za kulinarični mesec pripravili lokalni mojstri kulinarike, vključujejo sezonske jedi, ki jih navdihuje lokalno izročilo. Pripravljene so iz lokalnih sestavin, pogosto iz ekološke pridelave. Lokalni tradiciji sledi tudi vinska spremljava, sestavljena tudi iz ponudbe vinarjev Vipavske doline, ki se predstavljajo na Festivalu vina in kulinarike Okusi Vipavske.

Posebnost kulinaričnega meseca so sladoledi Okusi Vipavske, narejeni iz lokalnih sestavin, ki jih v tem mesecu v Vipavski dolini ponujajo priznane slaščičarne.

image/svg+xml

Menu

Follow me