Restavracije

SODELUJOČE RESTAVRACIJE
Restavracija Grad Kromberk • Turistična kmetija Arkade • Gostilna Podfarovž • Faladur Vinski bar in vinoteka • Gostilna picerija Anja • Ošterija Žogica • Majerija • Gostilna pri Lojzetu, Dvorec Zemono • DAM boutique hotel & restaurant • Gostilna pri izviru Hublja • Turistična kmetija Saksida • Penzion Sinji vrh • Gostilna Termika • Gostilna Sivi Čaven • Restavracija Na Žagi • Ošterija Branik • Restavracija Primula • Gostilna Krhne • Toncevi Eco Estate

REZERVACIJE
Priporočamo, da obisk restavracije, gostilne ali turistične kmetije v času Kulinaričnega meseca rezervirate pravočasno. Rezervacije sprejemajo izključno ponudniki degustacijskih menijev preko kontaktov, ki so navedeni v seznamu sodelujočih ponudnikov.


Restavracija Grad Kromberk

Chef: Aleš Šibav

Grajska cesta 1, 5000 NOVA GORICA
05 30 27 160, 041 693 073
www.gradkromberk.si
restavracija@gradkromberk.si

DEGUSTACIJSKI MENI


Zeliščna skuta, ribica in limona • Rezine polenovke, divji šparglji in hladna polentina pena • Polnozrnati domači rezanci, čemažev pesto, lešniki in dimljena postrv • Pečena sipa, rožmarinova krema in zeleni šparglji • Pehtranova zmrzlina, oljčno olje, čokolada • Grajski piškotek

Cena na osebo: 54,00 €‎ + 16,00 €‎ vinska spremljava 3 vzorci


Turistična kmetija Arkade

Chef: Rok Rupnik

Črniče 91, 5262 ČRNIČE
05 36 66 009, 041 614 708
www.arkade-cigoj.com
arkade.cigoj@siol.net

DEGUSTACIJSKI MENI


Prašičje dobrote iz špajze • Tlačenka na solatki • Domača minešterca • Domači rezanci v kopunovi omaki • Polnjena prata s šparglji in pršutom z grahovim pirejem in omako zelene • Sladica

Cena na osebo: 50,00 €‎ s spremljajočimi 5 vini


This image has an empty alt attribute; its file name is R5A3559-1024x341.jpg

Gostilna Podfarovž

Chef: Denis Ibrišimović, Julijana Krapež

Ulica Ivana Ščeka 2, 5271 VIPAVA
05 36 65 217, 040 638 470
www.podfarovz.si
info@podfarovz.si

DEGUSTACIJSKI MENI


Pozdrav iz kuhinje • Marinirana postrv z rdečo peso in hrenom • Ješprenj s šparglji, poširanim rumenjakom, espumo dimljenega sira in s pršutom • Terina govejih ličk s kruhovim narastkom in korenčkom, mesna demi glaze omaka • Polenta in kislo mleko( krema polente z belo čokolado, sladoled kislega mleka in sveža pasijonka, kokice)

Cena na osebo: 42,00 €‎ brez vinske spremljave


Gostilna in vinoteka Faladur

Chef: Timotej Cizej

Ulica Ivana Ščeka 6, 5271 Vipava
040 827 535
www.faladur.si

DEGUSTACIJSKI MENI

Pozdrav iz kuhinje – Gustlov spomin • Jota iz repe tropinke s koščki popečene klobase • Frtalja z meliso in Golden Ring White Valley • Polenta z zabelo • Vipavski štruklji • Petit fous (odzdrav)


Cena na osebo: 43,00 € + 20 vinska spremljava


This image has an empty alt attribute; its file name is Vipavska-058-b-1024x341.jpg

Gostilna picerija Anja

Chef: Anja Paljk Fabjan

Budanje 3c, 5271 VIPAVA
041 750 704
www.picerija-anja.si
anja.p.f@gmail.com

DEGUSTACIJSKI MENI
domača slanina s toplo slano štravbo • Vipavska jota • goveji medaljon na zeliščni polenti s šparglji in parmezanom • orehovi štruklji z maslom

Cena na osebo: 29,00 € brez vin


Ošterija Žogica

Chef: Matej Vodan

Soška 52, 5250 SOLKAN
05 300 52 40, 040 610 591
www.sesezogica.si
infozogica@gmail.com

DEGUSTACIJSKI MENI 1
Zeliščna frtalja z jogurtom • Spomladanska travniška juha z jajčnim rumenjakom • Natrgana jagnjetina z zdrobovim cmokom, spenjena zelišča in suhi kruhek • Sladki spomladanski sprehod

Cena na osebo: 35,00 €‎ + 12 ‎ vinska spremljava

DEGUSTACIJSKI MENI 2


Zeliščna frtalja z jogurtom • Spomladanska travniška juha z jajčnim rumenjakom • Slastna jegulja z jabolki, zelišči in sladek krompir • Sladki spomladanski sprehod

Cena na osebo: 35,00 €‎ + 12 ‎ vinska spremljava


This image has an empty alt attribute; its file name is R5A3661-1-1024x341.jpg

Majerija

Chef: Matej Tomažič

Slap 18, 5271 VIPAVA
05 368 50 10, 041 405 903
www.majerija.si
info@majerija.si

DEGUSTACIJSKI MENI 1
Zeliščna skuta, paradižnikov karpačo • Vipavski mlinci v omaki aromatičnega brokolija • Pečena odojkova krača, pomladne priloge • Orehov posladek z aromo citrusov in jagodno omako

Cena na osebo: 50,00 ‎ brez pijače

DEGUSTACIJSKI MENI 2
Kristaliziran regrat na jogurtu in medu • Govej karpačo, nežen ovčji sire, s pinoli in gozdnimi sadeži • Koruzni trganci s sortiranimi bučkami, lešniki in kremo rumene paprike • Pehtranovi rezanci s paradižnikom, bezgovim cvetjem in vanilijo • Zeliščni sorbet s cvetnim prahom • Prašičkove cigare z nadevom divjega hmelja in pancete, timijanova omaka • Čokoladna kocka na viola vrtičku

Cena na osebo: 60,00 € ‎brez pijače


Gostilna Pri Lojzetu, Dvorec Zemono

Chef: Tomaž Kavčič

Dvorec Zemono, Zemono 7, 5271 VIPAVA
040 777 761
www.zemono.si
rezervacije@zemono.si

DEGUSTACIJSKI MENI
3 vrste domačega kruha in hrenov premaz • Zorjena Vipavska postrv v spremljavi z jabolkom mariniranem v rdeči pesi in s hruško • Ješprenj, jogurt in grah • Hišni njoki, kuhani v panceti in potočni rak • Goveja ličnica s sezonskim radičem in mimozo iz jajčnega rumenjaka • Gin Monologue na žlico z vonjem po brinju • Pomladna sladica

Cena na osebo: 100,00 €‎, brez vinske spremljave


DAM boutique hotel & restaurant

Chef: Uroš Fakuč

Ulica Vinka Vodopivca 24, 5000 Nova Gorica
05 333 11 47, 041 337 443
www.damhotel.si
info@damhotel.si

DEGUSTACIJSKI MENI
Mozaik Soške postrvi, gel rdeče pese in hrena, Tolminska skuta, ikre postrvi • Krompirjevi njoki, šparglji in pena iz kozic • Sipa, jajce, tartufi, Vipavski pršut • Riž z okusom morja in vonjem po ostrigah • Hobotnica, limonin pire • Mojito DAM • Sladica • DAM olive

Cena na osebo: 95,00 €‎, z vinsko spremljavo 140 €‎


This image has an empty alt attribute; its file name is R5A3360-1-1024x341.jpg

Gostilna pri izviru Hublja

Chef: Tomaž Pižent

Cesta VI. Prekomorska 75, 5270 AJDOVŠČINA
05 366 37 88, 041 201 924
www.gostilna-izvir-hublja.si
izvirhublja@gmail.com

DEGUSTACIJSKI MENI 1
Vipavska jota • Domači štuklji

Cena na osebo: 13,00 €‎

DEGUSTACIJSKI MENI 2
Špargljeva juha • Pečen janček z mladim krompirjem • Domači štruklji

Cena na osebo: 28,50


Turistična kmetija Saksida

Chef: Marko Bolčina

Zalošče 12a, 5294 DORNBERK
05 30 17 853, 041 208 345
www.vinasaksida.com
info@vinasaksida.com

DEGUSTACIJSKI MENI
Zeleni paradižnik z emulzijo plemenitega sira • Kroket staranega sira s dehidriranim pršutom in jagodno majonezo • Mladi krompirček s panceto v masleni omaki • Ajdova kaša s lisičkami in ocvrtim rumenjakom • Palačinka z počasi kuhano govedino • Limonov sorbet • Sladica

Cena na osebo: 88,00 € + vinska spremljava 30,00 €‎


Penzion Sinji vrh

Chef: Irma Vidmar

Kovk 10a, 5273 COL
031 836 813
www.sinji-vrh.si
sinji.vrh@gmail.com

DEGUSTACIJSKI MENI
Pozdrav iz kuhinje • Karpačo višavskega škotskega goveda iz naše Eko kmetije z golden ring staranim sirom • Polenta s travniškim radičem popečenim pršutom in albuminsko skuto • Drobnica iz gorskih pašnikov s slanimi štruklji in špargljevo omako • Poobedek – Golden ring sir z belo plesnijo na s figo in cimetom • Sladica

Cena na osebo: 50,00 €‎ z vinsko spremljavo


This image has an empty alt attribute; its file name is Vipavska-090-b-1-1024x341.jpg

Gostilna Termika

Chef: Aleksander Mladovan

Ozeljan 6a, 5261 ŠEMPAS
05 30 88 557, 031 894 694
www.parklijak.com
termika@parklijak.com

DEGUSTACIJSKI MENI
Pozdrav: skuta s smrekovimi vršički na krekerju • Hladna predjed: Marinirana postrv na rakovem čipsu z limetino emulzijo, črni sezam, pomarančno olje • Topla predjed: Čemažova kremna juha z grissinom iz pešk cabernet savignona • Glavna jed: File brancina na žaru, špargljeva krema, bela polenta, špargelj / Jagenjček na žaru, popečena polenta z rožmarinom, borovničeva krema, krompirjeve kokice, demi glase omaka • Sladica: rdeča polenta z prelivom, vaniljevim sladoledom, figova marmelada / Creme brulee z vaniljo Baurbon

Cena na osebo: 35,00 €‎ + 15 €‎ vinska spremljava


Gostilna Sivi Čaven

Chef: Jasmina Črv Čermelj

Potoče 6, 5263 DOBRAVLJE
05 368 81 08, 041 488 786
gostilna.sivicaven@gmail.com

DEGUSTACIJSKI MENI
vipavske mesnine • domači njoki s šparglji • svinjski medaljon, redukcija merlota, zeliščni pire, popečena sezonska zelenjava, hrustljava panceta • sladica po izboru

Cena na osebo: 35,00 €


Restavracija Na Žagi

Chef: Dragan Petrović, Aleks Semenič

Budanje 8, 5271 VIPAVA
041 540 964
www.nazagi.com
radalgostinstvo@gmail.com

DEGUSTACIJSKI MENI
Pozdrav iz kuhinje • Šefova selekcija surovih predjedi • Male jakobove kapice • Istrski fuži s šparglji in surovimi kozicami • Dalmatinska gregada

Cena na osebo: 60,00 €, + 20,00 €‎ vinska spremljava


This image has an empty alt attribute; its file name is R5A3620-1-1024x341.jpg

Ošterija Branik

Chef: Patricija Furlan

Branik 79a, 5295 BRANIK
05 305 76 06, 051 323 912
www.osterijabranik.si
osterija.branik@gmail.com

DEGUSTACIJSKI MENI
Vipavske hladne dobrote • Domači krompirjevi njoki s šparglji in popečeno panceto • Svinska ribica z jurčki • Koruzna polenta s sladko gorgonzolo • Orehovi štruklji

Cena na osebo: 35,00 €‎, brez vinske spremljave


Restavracija Primula

Chef: Jožef Žabar

Soška cesta 40, 5250 SOLKAN
05 300 00 00, 051 648 661
www.primula.si
info@primula.si

DEGUSTACIJSKI MENI
Carpaccio jelenovega hrbta z brusnično marmelado, timijanom in brinovimi jagodami • Hiši mesni ravioli s šparglji in zapečeno rolano panceto • Goveji file z redukcijo merlota, priloga • Pomladna sladica primula

Cena na osebo: 40,00 + 22 vinska spremljava


Gostilna Krhne

Chef: Filip Ferjančič

Glavni trg 5, 5271 VIPAVA
051 247 035
www.krhne.si
erik@krhne.si

DEGUSTACIJSKI MENI
Kruhovi cmoki z divjimi šparglji, špargljeva omaka, dimljena kisla smetana, poširan jajčni rumenjak s cvrto panceto • Goveja lička v kombinaciji z zelenjavo in zeliščnim pirejem • Vipavska paštakrema

Cena na osebo: 35,00 €‎

Toncevi Eco Estate

Chef: Mark Smerajc

Pedrovo 9, 5295 BRANIK
040 348 464
www.kmetija-toncevi.si
mark.smerajc@gmail.com

DEGUSTACIJSKI MENI


Domače mesnine in siri, jota / kozličkova bistra juha • Domači njoki z divjimi šparglji, panceto in sirom / domači ravioli s kozjo albuminsko skuto in kozjim pršutom na maslu • Sv. file s pečenim pršutom in pečenim krompirjem / rozbif v špargljevi omaki z ocvrtki • Dnevna sladica • Kava ali domače žganje

Cena na osebo: 3 hodni menu 29,00 €‎ • 5 hodni menu 39,00 € • 3 hodni menu z vinsko spremljavo 37,00 € • 5 hodni menu z vinsko spremljavo 54,00 €


This image has an empty alt attribute; its file name is Vipavska-109-b-1024x768.jpg

Festival Kulinarični mesec Okusi Vipavske doline v letošnjem letu poteka pod okriljem projekta sodelovanja lokalnih akcijskih skupin EKO OKUSI SLOVENIJE. V tem projektu, v katerem sodeluje en hrvaški in 18 partnerjev znotraj štirih slovenskih lokalnih akcijskih skupin, so se na nivoju LAS Vipavska dolina povezali Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina, ekološki kmet Kristijan Vidmar s Sinjega vrha in podjetje Okusi d.o.o., ki ga vodi chef Tomaž Kavčič.


Festival kulinarični mesec Okusi Vipavske doline se izvaja v okviru projekta sodelovanja lokalnih akcijskih skupin EKO OKUSI Slovenije, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

image/svg+xml

Menu

Follow me