Restavracije

SODELUJOČE RESTAVRACIJE
Restavracija Grad Kromberk • Turistična kmetija Arkade • Gostilna picerija Anja • Ošterija Žogica • Majerija • Gostilna Pri Lojzetu, Dvorec Zemono • DAM boutique hotel & restaurant • Gostilna pri izviru Hublja • Turistična kmetija Saksida • Penzion Sinji vrh • Gostilna Termika • Gostilna Sivi Čaven • Ošterija Branik • Restavracija Primula • Gostilna Krhne • Toncevi Eco Estate • Gostilna Podfarovž

REZERVACIJE
Priporočamo, da obisk restavracije, gostilne ali turistične kmetije v času Kulinaričnega meseca rezervirate pravočasno. Rezervacije sprejemajo izključno ponudniki degustacijskih menijev preko kontaktov, ki so navedeni v seznamu sodelujočih ponudnikov.


Restavracija Grad Kromberk

Chef: Aleš Šibav

Grajska cesta 1, 5000 NOVA GORICA
05 30 27 160, 041 693 073
www.gradkromberk.si
restavracija@gradkromberk.si

DEGUSTACIJSKI MENI
Špargljev flan, postrv, kaviar iz Pinele, zeliščni hrustek • Juha iz mlade špinače, sirova sfera, pomladni poganjki • Zeleni ravioli, sardela krema suhi paradižnik, fermentiran česen • Hobotnica,šalotka, korenčkov soufle, krompirjev pave’ • Sladko razvajanje

Cena na osebo: 62,00 €‎


Turistična kmetija Arkade

Chef: Rok Rupnik

Črniče 91, 5262 ČRNIČE
05 36 66 009, 041 614 708
www.arkade-cigoj.com
arkade.cigoj@siol.net

DEGUSTACIJSKI MENI
Prašičje dobrote iz špajze • Tlačenka na solatki • Domača minešterca • Domači njoki z golažem mangalice • Polnjena prata s šparglji in pršutom, grahovim pirejem in špargljevo omako • Sladica

Cena na osebo: 55,00 €‎ s spremljajočimi 5 vini


Gostilna picerija Anja

Chef: Anja Paljk Fabjan

Budanje 3c, 5271 VIPAVA
041 750 704, 05 368 51 80
www.picerija-anja.si
anja.p.f@gmail.com

DEGUSTACIJSKI MENI 1
Vipavska jota s prekajeno vratovino, domač kruh • orehovi štruklji z maslom in drobtinicami

Cena na osebo: 11,00 € brez vin

DEGUSTACIJSKI MENI 2
Vipavska jota, domač kruh • Goveji medaljon na polenti s parmezanom in zelenimi šparglji s popečenim pršutom • Borovničevi štruklji z maslom in drobtinicami

Cena na osebo: 32,00 € brez vin

This image has an empty alt attribute; its file name is R5A3559-1024x341.jpg

Ošterija Žogica

Chef: Jakob Golob

Soška 52, 5250 SOLKAN
05 300 52 40, 031 399 852
www.sesezogica.si
infozogica@gmail.com

DEGUSTACIJSKI MENI 1
Frika na namazu iz čemaža z lardom in hruškino marmelado • Čemaževi njoki s šparglji in podgrlino • Regrat ku če bet (regrat, krompir, fižol, ocvirki, česen in trdo kuhano jajce) • Pomladna roastbeefova spirala s prilogo mladega in sladkega krompirja s popečeno redkvico in špargljeva omaka • Pomlad na sladko

Cena na osebo: 35,00 €‎ brez vina

DEGUSTACIJSKI MENI 2
Frika na namazu iz čemaža z mariniranim lososom z medom in pomarančo • Čemaževi njoki z dimljeno postrvjo in sušenim paradižnikom • Regrat ku če bet (regrat, krompir, fižol, česen in trdo kuhano jajce) • Gratinirana hobotnica s krompirjem, olivami, paradižnikom, čemažem in špargljevo omako • Pomlad na sladko

Cena na osebo: 35,00 €‎ brez vina


Majerija

Chef: Matej Tomažič

Slap 18, 5271 VIPAVA
05 368 50 10, 041 405 903
www.majerija.si
info@majerija.si

DEGUSTACIJSKI MENI 1
Zeliščna skuta, paradižnikov karpačo • Vipavski mlinci v omaki aromatičnega brokolija • Pečena odojkova krača, pomladne priloge • Orehov posladek z aromo citrusov in jagodno omako

Cena na osebo: 55,00 ‎ brez pijače

DEGUSTACIJSKI MENI 2
Kristaliziran regrat na jogurtu in medu • Govej karpačo, nežen ovčji sire, s pinoli in gozdnimi sadeži • Koruzni trganci s sortiranimi bučkami, lešniki in kremo rumene paprike • Pehtranovi rezanci s paradižnikom, bezgovim cvetjem in vanilijo • Zeliščni sorbet s cvetnim prahom • Prašičkove cigare z nadevom divjega hmelja in pancete, timijanova omaka • Čokoladna kocka na viola vrtičku

Cena na osebo: 70,00 € ‎brez pijače

This image has an empty alt attribute; its file name is Vipavska-058-b-1024x341.jpg

Gostilna Pri Lojzetu, Dvorec Zemono

Chef: Tomaž Kavčič

Dvorec Zemono, Zemono 7, 5271 VIPAVA
040 777 761
www.zemono.si
rezervacije@zemono.si

DEGUSTACIJSKI MENI
Hišna tradicija – kruh in hrenov premaz • Pozdrav iz kuhinje • Tisoč listov – Vipavski vrt in mladi sir z oljčnim oljem • Vipavski travnik – grahova krema in postrvin ragu • Njoki, kuhani v juhi iz pancete v objemu stročjega fižola • Divja raca in sezonska zelenjava • Gin Monologue in Dialogue tonik na žlico z vonjem po brinju • Pomladna sladica

Cena na osebo: 110,00 €‎, brez vinske spremljave


DAM boutique hotel & restaurant

Chef: Uroš Fakuč

Ulica Vinka Vodopivca 24, 5000 Nova Gorica
05 333 11 47, 041 337 443
www.damhotel.si
info@damhotel.si

DEGUSTACIJSKI MENI
Mozaik Soške postrvi, gel rdeče pese in hrena, Tolminska skuta, ikre postrvi • krompirjevi njoki, šparglji in pena iz kozic • Sipa, jajce, tartufi, Vipavski pršut • Riž z okusom morja in vonjem po ostrigah • Hobotnica, limonin pire • Mojito DAM • Sladica • DAM olive

Cena na osebo: 95,00 €‎ + 50 vinska spremljava

This image has an empty alt attribute; its file name is R5A3360-1-1024x341.jpg

Gostilna pri izviru Hublja

Chef: Tomaž Pižent

Cesta VI. Prekomorska 75, 5270 AJDOVŠČINA
05 366 37 88, 041 201 924
www.gostilna-izvir-hublja.si
izvirhublja@gmail.com

DEGUSTACIJSKI MENI 1
Vipavska jota • Domači štruklji

Cena na osebo: 14,00 €‎

DEGUSTACIJSKI MENI 2
Špargljeva juha • Pečen janček z mladim krompirjem • Domači štruklji

Cena na osebo: 30,00


Turistična kmetija Saksida

Chef: Marko Bolčina

Zalošče 12a, 5294 DORNBERK
05 30 17 853, 041 208 345
www.vinasaksida.com
info@vinasaksida.com

DEGUSTACIJSKI MENI
Krompirjeve kroglice z zelišči in špargljevo kremo • Kremni sir s šparglji, jagodami in orehi • Pečene bučke s ocvirki in dehidriranim rumenjakom • Gobe s polento in panceto • Špecli s telečjim fondom in ricotto • Goveji haše z zelenjavnim pirejem in jagodnim gelom • Sorbetto • Sladica

Cena na osebo: 88,00 + 30 EUR vinska spremljava

This image has an empty alt attribute; its file name is R5A3661-1-1024x341.jpg

Penzion Sinji vrh

Chef: Irma Vidmar

Kovk 10a, 5273 COL
031 836 813
www.sinji-vrh.si
sinji.vrh@gmail.com

DEGUSTACIJSKI MENI
Pozdrav iz kuhinje • Karpačo višavskega škotskega goveda iz naše Eko kmetije z golden ring staranim sirom • Polenta s šparglji s popečeno slanino in albuminsko skuto • Drobnica iz gorskih pašnikov s slanimi štruklji • Poobedek – Golden ring sir z belo plesnijo figo in cimetom • Sladica

Cena na osebo: 60,00 €‎ z vinsko spremljavo


Gostilna Termika

Chef: Martina Logar Mladovan

Ozeljan 6a, 5261 ŠEMPAS
05 30 88 557, 031 894 694
www.parklijak.com
termika@parklijak.com

DEGUSTACIJSKI MENI
Hišni pozdrav iz kuhinje • Čemažova kremna juha s sezam grissinom • Goriški njoki z zajčjim ragujem • Jagenjčkova zarebrnica, polenta z rožmarinom, borovničev džem, krompirjeve kokice, demi glase omaka, čili trakci • Vipavski štruklji s hišnim sladoledom in crumbel posipom

Cena na osebo: 45,00 €‎ + 15 €‎ vinska spremljava

This image has an empty alt attribute; its file name is Vipavska-090-b-1-1024x341.jpg

Gostilna Sivi Čaven

Chef: Jasmina Črv Čermelj

Potoče 6, 5263 DOBRAVLJE
05 368 81 08, 041 488 786
gostilna.sivicaven@gmail.com

DEGUSTACIJSKI MENI
Bakala, limonin kaviar, poprovec, opečen domač kruh • Čemaževa juha, sirova sfera z zelišči • Domač raviol polnjen z vipavskim pršutom, šparglji, dehidriran rumenjak • Dušena goveja lička, skutni štrukelj, popečena zelenjava • Hruškov tiramisu, stepen cvetlični med

Cena na osebo: 42,00 € + 13 €‎ vinska spremljava


Ošterija Branik

Chef: Patricija Furlan

Branik 79a, 5295 BRANIK
05 305 76 06, 051 323 912
www.osterijabranik.si
osterija.branik@gmail.com

DEGUSTACIJSKI MENI
Vipavske hladne dobrote • Domači krompirjevi njoki s šparglji in popečeno panceto • Goveji rostbeef v Merlotovi omaki s pršutom in koruzna polenta • Orehovi štruklji

Cena na osebo: 35,00 €‎, brez vinske spremljave

This image has an empty alt attribute; its file name is Vipavska-109-b-1024x768.jpg

Restavracija Primula

Chef: Jožef Žabar

Soška cesta 40, 5250 SOLKAN
05 300 00 00, 051 648 661
www.primula.si
info@primula.si

DEGUSTACIJSKI MENI
Carpaccio jelenovega hrbta z brusnično marmelado, timijanom in brinovimi jagodami • Hiši mesni ravioli s šparglji in zapečeno rolano panceto • Goveji file z redukcijo merlota, priloga • Pomladna sladica primula

Cena na osebo: 40,00 + 22 vinska spremljava


Gostilna Krhne

Chef: Jože Čufer

Glavni trg 5, 5271 VIPAVA
051 247 035
www.krhne.si
erik@krhne.si

DEGUSTACIJSKI MENI
Kruhovi cmoki z divjimi šparglji, špargljeva omaka, dimljena kisla smetana, poširan jajčni rumenjak s cvrto panceto • Lička s prilogo • Vipavska paštakrema

Cena na osebo: 39,00 brez vinske spremljave


Toncevi Eco Estate

Chef: Mark Smerajc

Pedrovo 9, 5295 BRANIK
040 348 464
www.kmetija-toncevi.si
mark.smerajc@gmail.com

DEGUSTACIJSKI MENI


domače suhomesne dobrote in siri • bistra juha / »divja« juha • domači njoki s šparglji, panceto in sirom / domači njoki z naribanim kozjim pršutom, maslom, albuminsko skuto in parmezanom • nadevan sv. file, polenta, jurčki v omaki / rozbif na žaru, polenta, jurčki v omaki • dnevna sladica • kava ali domače žganje

Cena na osebo: 3 hodni menu 35,00 €‎ • 5 hodni menu 45,00 € • 3 hodni menu z vinsko spremljavo 44,00 € • 5 hodni menu z vinsko spremljavo 59,00 €


Gostilna Podfarovž

Chef: Denis Ibrišimović, Julijana Krapež

Ulica Ivana Ščeka 2, 5271 VIPAVA
05 36 65 217, 040 638 470
www.podfarovz.si
info@podfarovz.si

DEGUSTACIJSKI MENI


Pozdrav iz kuhinje • Marinirana postrv z grahom in koromačem • Ješprenj s šparglji s poširanim rumenjakom, krema dimljenega sira in okisani šparglji • Počasi kuhana goveja rebra s sezonsko prilogo • Polenta z belo čokolado, pasijonko, sladoledom iz kislega mleka ter kokice

Cena na osebo: 40,00 brez vinske spremljave

This image has an empty alt attribute; its file name is R5A3620-1-1024x341.jpg

image/svg+xml

Menu

Follow me