SODELUJOČE RESTAVRACIJE
Restavracija Grad Kromberk • Turistična kmetija Arkade • Gostilna Podfarovž • Faladur Vinski bar in vinoteka • Gostilna picerija Anja • Ošterija Žogica • Majerija • Gostilna pri Lojzetu, Dvorec Zemono • DAM boutique hotel & restaurant • Gostilna pri izviru Hublja • Turistična kmetija Saksida • Penzion Sinji vrh • Gostilna Termika • Gostilna Sivi Čaven • Restavracija Na Žagi • Ošterija Branik • Restavracija Primula • Gostilna Krhne • Toncevi Eco Estate
REZERVACIJE
Priporočamo, da obisk restavracije, gostilne ali turistične kmetije v času Kulinaričnega meseca rezervirate pravočasno. Rezervacije sprejemajo izključno ponudniki degustacijskih menijev preko kontaktov, ki so navedeni v seznamu sodelujočih ponudnikov.
Restavracija Grad Kromberk
Chef: Aleš Šibav
Grajska cesta 1, 5000 NOVA GORICA
05 30 27 160, 041 693 073
www.gradkromberk.si
restavracija@gradkromberk.si
DEGUSTACIJSKI MENI
Zeliščna skuta, ribica in limona • Rezine polenovke, divji šparglji in hladna polentina pena • Polnozrnati domači rezanci, čemažev pesto, lešniki in dimljena postrv • Pečena sipa, rožmarinova krema in zeleni šparglji • Pehtranova zmrzlina, oljčno olje, čokolada • Grajski piškotek
Cena na osebo: 54,00 € + 16,00 € vinska spremljava 3 vzorci
Turistična kmetija Arkade
Chef: Rok Rupnik
Črniče 91, 5262 ČRNIČE
05 36 66 009, 041 614 708
www.arkade-cigoj.com
arkade.cigoj@siol.net
DEGUSTACIJSKI MENI
Prašičje dobrote iz špajze • Tlačenka na solatki • Domača minešterca • Domači rezanci v kopunovi omaki • Polnjena prata s šparglji in pršutom z grahovim pirejem in omako zelene • Sladica
Cena na osebo: 50,00 € s spremljajočimi 5 vini
Gostilna Podfarovž
Chef: Denis Ibrišimović, Julijana Krapež
Ulica Ivana Ščeka 2, 5271 VIPAVA
05 36 65 217, 040 638 470
www.podfarovz.si
info@podfarovz.si
DEGUSTACIJSKI MENI
Pozdrav iz kuhinje • Marinirana postrv z rdečo peso in hrenom • Ješprenj s šparglji, poširanim rumenjakom, espumo dimljenega sira in s pršutom • Terina govejih ličk s kruhovim narastkom in korenčkom, mesna demi glaze omaka • Polenta in kislo mleko( krema polente z belo čokolado, sladoled kislega mleka in sveža pasijonka, kokice)
Cena na osebo: 42,00 € brez vinske spremljave
Gostilna in vinoteka Faladur
Chef: Timotej Cizej
Ulica Ivana Ščeka 6, 5271 Vipava
040 827 535
www.faladur.si
DEGUSTACIJSKI MENI
Pozdrav iz kuhinje – Gustlov spomin • Jota iz repe tropinke s koščki popečene klobase • Frtalja z meliso in Golden Ring White Valley • Polenta z zabelo • Vipavski štruklji • Petit fous (odzdrav)
Cena na osebo: 43,00 € + 20 € vinska spremljava
Gostilna picerija Anja
Chef: Anja Paljk Fabjan
Budanje 3c, 5271 VIPAVA
041 750 704
www.picerija-anja.si
anja.p.f@gmail.com
DEGUSTACIJSKI MENI
domača slanina s toplo slano štravbo • Vipavska jota • goveji medaljon na zeliščni polenti s šparglji in parmezanom • orehovi štruklji z maslom
Cena na osebo: 29,00 € brez vin
Ošterija Žogica
Chef: Matej Vodan
Soška 52, 5250 SOLKAN
05 300 52 40, 040 610 591
www.sesezogica.si
infozogica@gmail.com
DEGUSTACIJSKI MENI 1
Zeliščna frtalja z jogurtom • Spomladanska travniška juha z jajčnim rumenjakom • Natrgana jagnjetina z zdrobovim cmokom, spenjena zelišča in suhi kruhek • Sladki spomladanski sprehod
Cena na osebo: 35,00 € + 12 € vinska spremljava
DEGUSTACIJSKI MENI 2
Zeliščna frtalja z jogurtom • Spomladanska travniška juha z jajčnim rumenjakom • Slastna jegulja z jabolki, zelišči in sladek krompir • Sladki spomladanski sprehod
Cena na osebo: 35,00 € + 12 € vinska spremljava
Majerija
Chef: Matej Tomažič
Slap 18, 5271 VIPAVA
05 368 50 10, 041 405 903
www.majerija.si
info@majerija.si
DEGUSTACIJSKI MENI 1
Zeliščna skuta, paradižnikov karpačo • Vipavski mlinci v omaki aromatičnega brokolija • Pečena odojkova krača, pomladne priloge • Orehov posladek z aromo citrusov in jagodno omako
Cena na osebo: 50,00 € brez pijače
DEGUSTACIJSKI MENI 2
Kristaliziran regrat na jogurtu in medu • Govej karpačo, nežen ovčji sire, s pinoli in gozdnimi sadeži • Koruzni trganci s sortiranimi bučkami, lešniki in kremo rumene paprike • Pehtranovi rezanci s paradižnikom, bezgovim cvetjem in vanilijo • Zeliščni sorbet s cvetnim prahom • Prašičkove cigare z nadevom divjega hmelja in pancete, timijanova omaka • Čokoladna kocka na viola vrtičku
Cena na osebo: 60,00 € brez pijače
Gostilna Pri Lojzetu, Dvorec Zemono
Chef: Tomaž Kavčič
Dvorec Zemono, Zemono 7, 5271 VIPAVA
040 777 761
www.zemono.si
rezervacije@zemono.si
DEGUSTACIJSKI MENI
3 vrste domačega kruha in hrenov premaz • Zorjena Vipavska postrv v spremljavi z jabolkom mariniranem v rdeči pesi in s hruško • Ješprenj, jogurt in grah • Hišni njoki, kuhani v panceti in potočni rak • Goveja ličnica s sezonskim radičem in mimozo iz jajčnega rumenjaka • Gin Monologue na žlico z vonjem po brinju • Pomladna sladica
Cena na osebo: 100,00 €, brez vinske spremljave
DAM boutique hotel & restaurant
Chef: Uroš Fakuč
Ulica Vinka Vodopivca 24, 5000 Nova Gorica
05 333 11 47, 041 337 443
www.damhotel.si
info@damhotel.si
DEGUSTACIJSKI MENI
Mozaik Soške postrvi, gel rdeče pese in hrena, Tolminska skuta, ikre postrvi • Krompirjevi njoki, šparglji in pena iz kozic • Sipa, jajce, tartufi, Vipavski pršut • Riž z okusom morja in vonjem po ostrigah • Hobotnica, limonin pire • Mojito DAM • Sladica • DAM olive
Cena na osebo: 95,00 €, z vinsko spremljavo 140 €
Gostilna pri izviru Hublja
Chef: Tomaž Pižent
Cesta VI. Prekomorska 75, 5270 AJDOVŠČINA
05 366 37 88, 041 201 924
www.gostilna-izvir-hublja.si
izvirhublja@gmail.com
DEGUSTACIJSKI MENI 1
Vipavska jota • Domači štuklji
Cena na osebo: 13,00 €
DEGUSTACIJSKI MENI 2
Špargljeva juha • Pečen janček z mladim krompirjem • Domači štruklji
Cena na osebo: 28,50 €
Turistična kmetija Saksida
Chef: Marko Bolčina
Zalošče 12a, 5294 DORNBERK
05 30 17 853, 041 208 345
www.vinasaksida.com
info@vinasaksida.com
DEGUSTACIJSKI MENI
Zeleni paradižnik z emulzijo plemenitega sira • Kroket staranega sira s dehidriranim pršutom in jagodno majonezo • Mladi krompirček s panceto v masleni omaki • Ajdova kaša s lisičkami in ocvrtim rumenjakom • Palačinka z počasi kuhano govedino • Limonov sorbet • Sladica
Cena na osebo: 88,00 € + vinska spremljava 30,00 €
Penzion Sinji vrh
Chef: Irma Vidmar
Kovk 10a, 5273 COL
031 836 813
www.sinji-vrh.si
sinji.vrh@gmail.com
DEGUSTACIJSKI MENI
Pozdrav iz kuhinje • Karpačo višavskega škotskega goveda iz naše Eko kmetije z golden ring staranim sirom • Polenta s travniškim radičem popečenim pršutom in albuminsko skuto • Drobnica iz gorskih pašnikov s slanimi štruklji in špargljevo omako • Poobedek – Golden ring sir z belo plesnijo na s figo in cimetom • Sladica
Cena na osebo: 50,00 € z vinsko spremljavo
Gostilna Termika
Chef: Aleksander Mladovan
Ozeljan 6a, 5261 ŠEMPAS
05 30 88 557, 031 894 694
www.parklijak.com
termika@parklijak.com
DEGUSTACIJSKI MENI
Pozdrav: skuta s smrekovimi vršički na krekerju • Hladna predjed: Marinirana postrv na rakovem čipsu z limetino emulzijo, črni sezam, pomarančno olje • Topla predjed: Čemažova kremna juha z grissinom iz pešk cabernet savignona • Glavna jed: File brancina na žaru, špargljeva krema, bela polenta, špargelj / Jagenjček na žaru, popečena polenta z rožmarinom, borovničeva krema, krompirjeve kokice, demi glase omaka • Sladica: rdeča polenta z prelivom, vaniljevim sladoledom, figova marmelada / Creme brulee z vaniljo Baurbon
Cena na osebo: 35,00 € + 15 € vinska spremljava
Gostilna Sivi Čaven
Chef: Jasmina Črv Čermelj
Potoče 6, 5263 DOBRAVLJE
05 368 81 08, 041 488 786
gostilna.sivicaven@gmail.com
DEGUSTACIJSKI MENI
vipavske mesnine • domači njoki s šparglji • svinjski medaljon, redukcija merlota, zeliščni pire, popečena sezonska zelenjava, hrustljava panceta • sladica po izboru
Cena na osebo: 35,00 €
Restavracija Na Žagi
Chef: Dragan Petrović, Aleks Semenič
Budanje 8, 5271 VIPAVA
041 540 964
www.nazagi.com
radalgostinstvo@gmail.com
DEGUSTACIJSKI MENI
Pozdrav iz kuhinje • Šefova selekcija surovih predjedi • Male jakobove kapice • Istrski fuži s šparglji in surovimi kozicami • Dalmatinska gregada
Cena na osebo: 60,00 €, + 20,00 € vinska spremljava
Ošterija Branik
Chef: Patricija Furlan
Branik 79a, 5295 BRANIK
05 305 76 06, 051 323 912
www.osterijabranik.si
osterija.branik@gmail.com
DEGUSTACIJSKI MENI
Vipavske hladne dobrote • Domači krompirjevi njoki s šparglji in popečeno panceto • Svinska ribica z jurčki • Koruzna polenta s sladko gorgonzolo • Orehovi štruklji
Cena na osebo: 35,00 €, brez vinske spremljave
Restavracija Primula
Chef: Jožef Žabar
Soška cesta 40, 5250 SOLKAN
05 300 00 00, 051 648 661
www.primula.si
info@primula.si
DEGUSTACIJSKI MENI
Carpaccio jelenovega hrbta z brusnično marmelado, timijanom in brinovimi jagodami • Hiši mesni ravioli s šparglji in zapečeno rolano panceto • Goveji file z redukcijo merlota, priloga • Pomladna sladica primula
Cena na osebo: 40,00 € + 22 € vinska spremljava
Gostilna Krhne
Chef: Filip Ferjančič
Glavni trg 5, 5271 VIPAVA
051 247 035
www.krhne.si
erik@krhne.si
DEGUSTACIJSKI MENI
Kruhovi cmoki z divjimi šparglji, špargljeva omaka, dimljena kisla smetana, poširan jajčni rumenjak s cvrto panceto • Goveja lička v kombinaciji z zelenjavo in zeliščnim pirejem • Vipavska paštakrema
Cena na osebo: 35,00 €
Toncevi Eco Estate
Chef: Mark Smerajc
Pedrovo 9, 5295 BRANIK
040 348 464
www.kmetija-toncevi.si
mark.smerajc@gmail.com
DEGUSTACIJSKI MENI
Domače mesnine in siri, jota / kozličkova bistra juha • Domači njoki z divjimi šparglji, panceto in sirom / domači ravioli s kozjo albuminsko skuto in kozjim pršutom na maslu • Sv. file s pečenim pršutom in pečenim krompirjem / rozbif v špargljevi omaki z ocvrtki • Dnevna sladica • Kava ali domače žganje
Cena na osebo: 3 hodni menu 29,00 € • 5 hodni menu 39,00 € • 3 hodni menu z vinsko spremljavo 37,00 € • 5 hodni menu z vinsko spremljavo 54,00 €
Festival Kulinarični mesec Okusi Vipavske doline v letošnjem letu poteka pod okriljem projekta sodelovanja lokalnih akcijskih skupin EKO OKUSI SLOVENIJE. V tem projektu, v katerem sodeluje en hrvaški in 18 partnerjev znotraj štirih slovenskih lokalnih akcijskih skupin, so se na nivoju LAS Vipavska dolina povezali Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina, ekološki kmet Kristijan Vidmar s Sinjega vrha in podjetje Okusi d.o.o., ki ga vodi chef Tomaž Kavčič.
Festival kulinarični mesec Okusi Vipavske doline se izvaja v okviru projekta sodelovanja lokalnih akcijskih skupin EKO OKUSI Slovenije, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.