Masterclass

MASTERCLASS OKUSI VIPAVSKE 20. 5. 2024
13.00 do 15.00, Avla Magna, Dvorec Lanthieri

“Poglabljali bomo znanja in širili vinska obzorja.”
Robert Gorjak, Belvin vinska šola

Masterclass Okusi Vipavske se bo v čarobno lepi Avli Magna v dvorcu Lanthieri v Vipavi posvetil osemnajstim izbranim vinom osemnajstih različnih vinarjev, ki sodelujejo na Festivalu vina in kulinarike Okusi Vipavske.

Skozi vodeno degustacijo bodo udeleženci spoznavali značilnosti vin in tako širili svoja znanja.


PRIJAVA

Delavnica je namenjena strokovni javnosti: gostincem, vinskim trgovcem in novinarjem.

Za udeležbo je potrebna predhodna prijava preko spletnega obrazca.

Na osnovi potrjene prijavnice bo udeležencu izdana brezplačna vstopnica. Priporočamo, da se prijavite čim prej, saj je število mesto na delavnici omejeno.


ROBERT GORJAK

Delavnico bo vodil Robert Gorjak, mednarodno uveljavljen in eden vodilnih slovenskih vinskih profesionalcev.

Odraščal je v vinogradniški družini v osrčju Ljutomersko-ormoških goric. Njegovo strast do vina je vzplamtela v zgodnjih osemdesetih, ko je imel priložnost opazovati najbolj priznane slovenske enologe na delu in pokušati vina ob njih.

Leta 1994 je napisal svoj prvi članek o vinu. Je sodelavec za Slovenijo za Oxford Wine Companion (Jancis Robinson), ter The World Atlas of Wine (Hugh Johnson, Jancis Robinson). Več let je bil dopisnik/sodelovec/kontributor za Hugh Johnson’s Pocket Wine Book. Je avtor vodnikov “Vinski vodič« 2008, 2009, 2010, 2011 in 2012” ter monografije »Slovenija, vinska dežela, ki je izšla v letu 2017.

Kot ocenjevalec na mednarodnih vinskih ocenjevanjih redno ocenjuje na Decanter World Wine Awards, kjer je bil nekaj let predsednik slovenske ocenjevalne komisije. Od leta 2012 je vključen tudi v trgovanje z vini. Najprej je bil v Mercatorju zadolžen za nabavo in prodajo vin in žgani pijač, sedaj pa je aktiven kot agent za nekatere kleti iz bližnje regije.

Leta 2002 je s skupaj z ženo Sandro ustanovil prvo vinsko šolo v Sloveniji, Belvin vinsko šolo. V njej razvija nove vsebine in poučuje lastne ter WSET tečaje. Je prvi Slovenec z WSET diplomo iz vina.

Njegove vsakdanje aktivnosti vključujejo poučevanje o vinu, svetovanje, organizacijo dogodkov, občasno vinopisje ter organizacijo in vodenje »topend« vinskih popotovanj. Njegovi hobiji so smučanje, potapljanje, F1 in igranje klaviatur v rock skupini.

image/svg+xml

Menu

Follow me