OKUSI VIPAVSKE 2015 / festival vina in kulinarike

Okusi Vipavske v restavracijah Vipavske doline

Od 6. maja pa do 5. junija 2022

Grad Kromberk Arkade Podfarovž Faladur Tratnik Anja Ošterija Žogica Majerija Pri Lojzetu (Zemono) Dam Izvir Hublja Saksida Theodosius Penzion Sinji vrh Termika Sivi Čaven

Restavracija Grad Kromberk

Chef: Aleš Šibav

Festivalski meni:

cena na osebo: 54,00 € vinska spremljava 5 vzorcev 15 €)

Delovni čas:
sreda - sobota: 12 - 15h, 19 - 22h
nedelja: 12 - 17h
ponedeljek - torek: zaprto

Kontakt:
Restavracija Grad Kromberk
Grajska cesta 1, 5000 Nova Gorica
T: 05 30 27 160
M: 041 693 073
restavracija@gradkromberk.si
www.gradkromberk.si

Turistična kmetija Arkade

Chef: Rok Rupnik

Festivalski meni:

cena na osebo: 30,00 € (brez vina)

Delovni čas:
ponedeljek - četrtek: po predhodnem dogovoru
petek: 17 - 24h
sobota: 12 - 24h
nedelja: 12 - 17h

Kontakt:
Turistična kmetija Arkade
Črniče 91, 5262 Črniče
T: 05 36 66 009
M: 041 614 708
arkade.cigoj@siol.net
www.arkade-cigoj.com

Gostilna Podfarovž

Chef: Denis Ibrišimović

Festivalski meni:

cena na osebo: 45,00 €

Delovni čas:
sreda - nedelja: 12 - 22h
ponedeljek, torek: zaprto

Kontakt:
Gostilna Podfarovž
Ulica Ivana Ščeka 2, 5271 Vipava
T: 05 36 65 217
M: 040 638 470
podfarovzgostilna@gmail.com
info@podfarovz.si
www.podfarovz.si

Faladur Vinski bar in vinoteka

Chef: Peter Zavrtanik, Nuša Gregorc

Festivalski meni 1:

cena na osebo: 28,00 €

Festivalski meni 2:

cena na osebo: 40,00 €

Delovni čas:
Četrtek, petek, sobota, ponedeljek: 12h - 22h
Nedelja 12h - 18h

Kontakt:
Faladur
Ulica Ivana Ščeka 6, 5271 Vipava
M: 040 232 987
info@faladur.si
www.facebook.com/faladurajdovscina

Gostilna Tratnik

Chef: Tomi Tratnik

Festivalski meni:

cena na osebo: 27,00 € (brez vina)

Delovni čas:
sreda - nedelja: 10 - 22h
ponedeljek - torek: zaprto

Kontakt:
Gostilna Tratnik
Col 17, 5273 Col
T: 05 99 67 999
M: 041 379 090
milos.tratnik@gmail.com
www.gostilnatratnik.si

Gostilna picerija Anja

Chef: Anja Paljk Fabjan, Simon Volk

Festivalski meni 1:

cena na osebo: 25,00 € (brez vina)

Festivalski meni 2:

cena na osebo: 10 € (brez vina)

Delovni čas:
ponedeljek: zaprto
torek - nedelja: 11 - 22h

Kontakt:
Gostilna picerija Anja
Budanje 3/c, 5271 Vipava
T: 05 36 85 180
M: 041 750 704
anja.p.f@gmail.com
www.picerija-anja.si

Ošterija Žogica

Chef: Asmir Fetahović

Festivalski meni 1:

cena na osebo: 30,00 € (brez vina)

Festivalski meni 2:

cena na osebo: 30,00 € (brez vina)

Delovni čas:
ponedeljek - petek: 11 - 22h
sobota - nedelja: 12 - 22h

Kontakt:
Ošterija Žogica
Soška 52, 5250 Solkan
T: 05 300 52 40
M: 030 337 012
info@zogica.com
www.zogica.com

Majerija

Chef: Matej Tomažič

Festivalski meni 1:

cena na osebo: 45,00 € (brez pijače)

Festivalski meni 2:

cena na osebo: 55,00 € (brez pijače)

Delovni čas:
četrtek - sobota: 12-15h & 18-22h
nedelja: 12-17h

Kontakt:
Majerija
Slap 18, 5271 Vipava
T: 05 368 50 10
M: 041 405 903
info@majerija.si
www.majerija.si

Gostilna Pri Lojzetu, Dvorec Zemono

Chef: Tomaž Kavčič

Festivalski meni 1:

cena na osebo: 100,00 €, 130,00 € (z vinom)

Delovni čas:
sreda - četrtek: 17 - 23h
petek - sobota: 12 - 23h
nedelja: 12 - 22h
ponedeljek, torek: zaprto

Kontakt:
Gostilna Pri Lojzetu
Dvorec Zemono, 5271 Vipava
T: 05 368 70 07
M: 041 617 408
zemono@zemono.si
www.zemono.si

DAM Boutique Hotel & Restaurant

Chef: Uroš Fakuč

Festivalski meni:

cena na osebo: 80,00 € (Z vinsko spremljavo 125,00 €)

Delovni čas:
četrtek - sobota: 19 - 23h
ponedeljek, torek, nedelja in prazniki: zaprto

Kontakt:
DAM restavracija in vinski bar
Ulica Vinka Vodopivca 24, 5000 Nova Gorica
T: 05 333 11 47
M: 041 337 443
info@restavracija-dam.si
www.restavracija-dam.si

Gostilna pri Izviru Hublja

Chef: Tomaž Pižent

Festivalski meni 1:

cena na osebo: 8,50 €

Festivalski meni 2:

cena na osebo: 22,00 €

Delovni čas:
ponedeljek: 12 - 21
torek - sreda: zaprto
četrtek, nedelja: 12 - 21h

Kontakt:
Gostilna pri Izviru Hublja
VI. Prekomorska 75, 5270 Ajdovščina
T: 05 366 37 88
M: 041 201 924
izvirhublja@gmail.com
www.gostilna-izvir-hublja.si

Turistična kmetija Saksida

Chef: Marko Bolčina

Festivalski meni:

cena na osebo: 68,00 € (brez vina)

Delovni čas:
Obvezna rezervacija

Kontakt:
Turistična kmetija Saksida
Zalošče 12 a, 5294 Dornberk
T: 05 30 17 853
M: 041 208 345
info@vinasaksida.com
www.vinasaksida.com

Gostilna Theodosius

Chef: Gregor Lisjak

Festivalski meni:

cena na osebo: 40,00 € (brez pijače)

Delovni čas:
ponedeljek - torek: 12 - 15h, 18 - 22h
sreda - četrtek: zaprto
petek: 18 - 22h
sobota: 12 - 15h, 18 - 22h
nedelja in prazniki: 12 - 17h

Kontakt:
Gostilna Theodosius
Vrhpolje 80 B, 5271 Vipava
M: 040 232 090
lisjak.g@gmail.com
gostilna-theodosius.si

Penzion Sinji vrh

Chef: Beti Andlovic

Festivalski meni 1:

cena na osebo: 50,00 € (s spremljavo treh buteljčnih vin)

Delovni čas:
sreda - nedelja: 12 - 18h
ponedeljek - torek: Zaprto
Obvezna vnaprejšnja rezervacija

Kontakt:
Penzion Sinji vrh
Kovk 10a, 5273 Col
T: 05 364 96 08
M: 031 836 813
sinji.vrh@gmail.com
www.sinji-vrh.si

Gostilna Termika

Chef: Erik Batagelj

Festivalski meni 1:

cena na osebo: 45,00 €

Festivalski meni 2:

cena na osebo: 40,00 €

Delovni čas:
četrtek, petek, sobota: 12 -22h
nedelja: 12 - 15h

Kontakt:
Gostilna Termika
Ozeljan 6a, 5261 Šempas
T: 05 30 88 557
M: 031 894 694
termika@parklijak.com
www.parklijak.com

Gostilna Sivi čaven

Chef: Jasmina Črv Čermelj

Festivalski meni 1:

cena na osebo: 18,00 €

Festivalski meni 2:

cena na osebo: 29,00 €

Delovni čas:
torek - petek: 10 -16h
sobota - nedelja: 10 - 21h

Kontakt:
Gostilna Sivi Čaven
Potoče 6, 5263 Dobravlje
T: 05 368 81 08
M: 041 488 786
gostilna.sivicaven@gmail.com